- 1 PKT. TEPUNG PENAIK ZAILAN.
- 1 KG. TEPUNG GANDUM.
- 70ML. AIR SULING.
- 1 SUDU MAKAN MAJERIN.
- 1 SUDU MAKAN LEMAK SAYUR.
- 1 BIJI TELOR AYAM UNTUK 1KG HINGGA 2KG TEPUNG.
MASUKKAN 70ML. AIR SULING KEBALAM MANGKUK BANCUHAN.
MASUKAN TELUR AYAM , MAJERIN , LEMAK SAYUR, 1 PKT. TEPUNG PENAIK ZAILAN DAN 1KG.TEPUNG GANDUM.
ULI BAHAN BAHAN TERSEBUT HINGGA SEBATI KEMUDIAN BIARKAN SELAMA 30 MINIT.
ULI SEKALI LAGI SELAMA 2 MINIT KEMUDIAN BUAT BEBOLA IKUT SAIZ YANG ANDA INGINKAN.
- DOUGH KECIL 8" = 120GRM.
- DOUGH SEDANG 10" = 170GRM..
- DOUGH BESAR 12" = 220GRM.
SETELAH HABIS MENCANAI BIARKAN DOUGH TERSEBUT NAIK 2X GANDA.
DAN KEMUDIAN BOLIHLAH DIBAKAR DALAM OVEN.
SELAMAT MENCUBA......
No comments:
Post a Comment